30ste editie

30 mooie en zelfs memorabele edities, met heel wat bekende en minder bekende groepen. Die minder bekende groepen die dan opeens super bekend werden. Toch wel een beetje een handelsmerk van Grensrock.

Ook héél wat verschillende locaties… van op de Grote Markt tot aan het CC, zelfs op de terreinen van het college en nu al enkele jaren in het Brouwerspark te Menen. De ene keer betalend, de andere keer terug gratis.

Zo zijn we geworden wat we nu zijn. Een GRATIS familiefestival in het centrum van Menen.

Vroeger was vooral wat zich op het podium afspeelde van groot belang, maar door de jaren heen hebben we gemerkt dat wat naast het podium gebeurt al even belangrijk is. Daarom hebben we er dit jaar voor gekozen om ons park zo aangenaam mogelijk te maken voor jong en oud.

Mensen met een (grote) honger kunnen terecht in ons eetdorp. Daar bieden wij de enige echte Grensrockfrietjes, hamburgers, pasta en vegetarische snacks aan. Ook kun je er terecht voor een zakje snoep, chips of een ijsje. Heb je zin in een (straffe) koffie? Neem gerust plaats op één van onze banken of gewoon in het gras en geniet van de omgeving, de muziek, de mensen … We gaan voor een 10/10 voor sfeer en gezelligheid.

Omdat we de allerkleinsten soms letterlijk over het hoofd zien, willen we ervoor zorgen dat ook zij, als kleine ‘rockers’, met veel plezier naar ons festival komen. Niet alleen krijgt ons ‘kidZdorp’ een make-over maar ook speciaal voor hen voorzien we op zaterdagnamiddag een optreden van ….

Wil je gewoon genieten van een (streek)biertje, een wijntje, een gin tonic of gewoon iets fris? Dan kun je terecht in één van onze twee biertenten. Ons aanbod is groot genoeg om iedereen tevreden te stellen.

Naar het toilet gaan moet ook aangenaam kunnen gebeuren, daarom hebben we ervoor gekozen om alle toiletten te centraliseren op de parking van Ter Walle. De toiletten worden geplaatst net buiten het park . Dus dit jaar niet meer ploeteren in de modder!

Zoals je ziet hebben we heel veel energie gestopt in het gezellig maken van ons park, wat zeker niet wil zeggen dat we minder energie hebben gestopt in de programmatie.

Niet alleen ons team programmatie werd uitgebreid, maar ook ons hoofdpodium kreeg er een broertje bij. Tussen de groepen door geven 2 DJ’s het beste van zichzelf en iedere avond sluiten we daar de festivaldag op gepaste wijze af … met een feestje! Op ons hoofdpodium bieden we een perfecte mix aan tussen rock, pop, funk, dance, covers en kids.

Voldoende inspanningen dus om er voor iedereen een leuk, tof en gezellig weekend van te maken! Ons doel is om iedereen: Menenaar, niet-Menenaar, ex-Menenaar, naar het Brouwerspark te laten komen en moe en tevreden, maar vooral veilig, terug naar huis te zien vertrekken.

Hopelijk mogen we ook jou verwelkomen op 23 en 24 juni? Tot dan!