Ga naar de inhoud

Absynthe Minded

25 juni 2022 om 23u00 - 00u15


Absynthe Minded, de bandnaam waaronder Bert Ostyn en zijn gevolg al jaren Belpop-geschiedenis schrijven, duikt in 2021-2022 het twintigste levensjaar in. Al twee decennia lang – een eeuwigheid in het huidige muziekcircuit – grossiert de band in frisse indiepop doorspekt met jazz, gypsy swing en rock. Puik songwriterschap met de kenmerkende warme stem van Ostyn erbovenop samengevat in zeven langspelers, waarvan laatste wapenfeit ‘Riddle Of The Sphinx’ in juni ’20 het levenslicht zag.

Het perfecte moment om een bloemlezing van die straffe carrière in een ‘Best of’-compilatie te gieten. ‘Saved Along The Way’ herbergt naast Belpop-klassiekers als ‘Envoi’ en ‘My Heroics, Part One’ alle songs die hun rijkgevulde carrière typeerden, aangevuld met een paar minder gekende tracks die Bert Ostyn nauw aan het hart liggen. Inclusief een kakelverse track, ‘Saved Along The Way’, die tevens tot titelnummer van deze ‘Best of’ is gebombardeerd.  Een blik op het verleden met oog voor de toekomst.

Daarnaast etaleerde Bert Ostyn begin ’21 zijn songwriter-talent als deelnemer aan het gerespecteerde VTM-kijkcijferkanon ‘Liefde Voor Muziek’, waarin hij songs van collega’s als Tourist LeMC, Geike Arnaert, Willy Sommers, Emma Bale, Ronny Mosuse en Cleymans & Van Geel onder handen nam.

Een 20ste verjaardag om reikhalzend naar uit te kijken voor Absynthe Minded en hun fans! De taart en de kaarsjes staan al klaar!

 EERDERE PASSAGES OP GRENSROCK: 2005 – 2007

 VOOR FANS VAN: The Bony King Of Nowhere, Sioen, Millionaire, Das Pop,….

My Heroics, Part One