Brutus

Wanneer?

Vrijdag 29 juni om 22u25 > 23u10

Omschrijving

Brutus raast als een wervelwind, een meteorenregen van sound.

Dit trio uit Leuven maakt expansieve, stratosferische punk zoals geen voorgaande.

Hun debuut album Burst heeft alles: post-rock als fundament, de dynamiek van black metal, de energie van hardcore, de kruiding van prog rock en pure pop melodieën.

Brutus dicht moeiteloos de aanzienlijke kloof tussen bands als Slayer and Savages, The Smiths and Slowdive, Dillinger Escape Plan and Deus, zomaar met z’n drietjes onder vorm van een even solide als gevoelige sound!

 

In 2014 en 2015 speelden ze hoofdzakelijk in België op oa: Pukkelpop, Rock Herk, Dour Festival, Boomtown, AB Club, Botanique, Depot, Stuk, Trix, … en meer dan 100 kleine, intense shows.

In April 2016 werd in Vancouver (Canada) hun debuut album “Burst” opgenomen met Jesse Gander (White Lung, Japandroids, …).

“Burst” is een rock album naar 21ste eeuwse normen:uitdagend, spannend, kolossaal, een sound die staat als een kathedraal.

Kortom, een unieke luisterervaring.

Genre?

stratosferische punk, postrock, alternatieve rock

Quotes

“Overrompelend was het, hoe Brutus tekeerging tijdens het uitverkochte releaseconcert van zijn debuutalbum ‘Burst’. En als ‘de drie boerkes uit Leuven’ in de AB Club één ding duidelijk maakten, dan wel dit: they’re here to stay. “<bron: Focus Knack>

“Loodzware en roekeloze stuff” <bron: NME>

“Punk voor een nieuwe tijd” <bron: Kerrang!>

“Brutus heeft een geluid dat de vullingen uit je tanden ranselt. Hun debuut windt je zowel op als dat het je doet huiveren. Daarmee heeft de band een merkwaardig succesrecept op zak.” <bron: de Morgen>

All Along

Horde II