Ga naar de inhoud

BUN

24 juni 2023
17u45 - 18u30


Het verhaal van Bun start in februari 2016. Brecht Vanvyaene speelt op dat moment gitaar bij Miava en bas bij Blackbird Phantom. Bij beide bands zit zijn beste vriend en muzikale compagnon Jelle Tommeleyn achter het drumstel. Ze smeden plannen voor de toekomst en willen samen een nieuw project starten met meer toegankelijke songs die een breder publiek kunnen aanspreken.

Maar… het noodslot slaat toe. Jelle sterft in een verkeersongeval.

Brecht zijn wereld stort in. Hij verliest zijn beste vriend en tegelijk zijn muzikale dromen en ambities. Muziek blijkt een helende factor te zijn in het rouwproces. Na 3 jaar frustratie en moedeloosheid, slaat Brecht het roer om en verdiept zich in muziektheorie.

Hij slaagt erin zijn writer’s block te overwinnen en vindt zijn creativiteit terug. Terwijl het laatste gesprek met Jelle in zijn hoofd sluimert, begint hij een nieuw muzikaal avontuur. Geïnspireerd door de muziek waar ze allebei fan van waren. Bun is geboren.

Na zich verdiept te hebben in het oeuvre van Oasis, schrijft Brecht een nummer ter ere van Jelle: Around The Corner. Het nummer schrijft zich haast als vanzelf. Jelle fungeert als een volleerde muze en kijkt mee over Brechts schouder tijdens elke stap van het schrijfproces. Wanneer hij de demoversie afwerkt, is Brecht euforisch en ongelooflijk trots.

Op 28 februari 2020 laat Brecht Around The Corner los op de wereld. Met succes: zijn debuutsingle kan op heel wat belangstelling en streams rekenen. Beslissen wat de volgende stap moet worden, was geen gemakkelijke opgave: de wereld maakte immers net kennis met COVID-19. Doorzetten bleek de beste optie.

De steeds populairder wordende alternatieve rockzender Willy merkt Bun op en voegt Around The Corner meteen toe aan hun ‘A-list’. De meeste singles die volgen, krijgen zendtijd en Bun mag meermaals langskomen voor interviews en livesessies.

Ondertussen wordt een band rond Bun verzameld: Jelle Reynaert (Miava) op gitaar, Stan Van Acker (ex-The Heavy Crown) op drums en Jasper Govaerts (ex-The Heavy Crown) op bas vormen snel een hecht, zelfverzekerd en energiek team.

Terwijl corona de muziekindustrie parten blijft spelen, lost Bun de ene na de andere single. Drie ervan krijgen een plaats in Spotify-playlists als ‘New Music Friday BE’. Het nummer “Burnout” wordt Catch of the Day op Studio Brussel en andere singles krijgen zendtijd op nationale radiozenders als Willy, Radio 2 en Classic 21.

Op 20 mei 2022 wordt “Eases my Mind” het debuutalbum van Bun de wereld in gezonden.

 Nice to know:

Met Bun voegen we een vijfde band met West-Vlaamse roots (Lichtervelde) toe aan onze line-up van 2023. Bun vervoegt onder meer ZLDR (Menen), Hideous (gitarist en manager uit Anzegem), Flip Kowlier (Izegem) én Hooverphonic (Geike Arnaert is afkomstig van Westouter). Zo wordt het lijstje bands met West-Vlaamse roots er ééntje om U tegen te zeggen… and there’s more to come…

Voor fans van: Oasis, The Verve, Arctic Monkeys, Foo Fighters,…

Around The Corner