Carneia

Wanneer?

Vrijdag 28 juni om 18u00 > 18u40

Info

Om het even onder welke vorm zanger Jan Coudron bijdraagt aan één of andere band of project, je weet dat de zang steeds steengoed zal zijn.Als zanger bij King Hiss, brulboei bij Carneia of support singer bij Fleddy Melculy (in het nummer 668), het is er steeds boenk op. Als je dan nog eens kan terugvallen op een bende stuk voor stuk technisch onderlegde muzikanten dan kan dat alleen maar vuurwerk geven.Hun sound situeert zich ergens tussen post metal , alternative rock, prog rock… al is het moeilijk om hen in een hokje te duwen… and that we like!

Ze brengen zeer dynamische muziek in meestal lange nummers die doordrongen zijn van weldoordachte riffs, gevarieerde ritmes. Dit alles wordt overgoten met een saus van krachtige zanglijnen die het ene moment zachtjes zalven en je het andere moment keihard op je bakkes slaan.

Met een nieuwe plaat onder de arm verwelkomen we dit fraai west-vlaams gezelschap op vrijdag 28 juni voor een tweede maal op ons podium.

Een meer dan fraaie opener van de editie 2019.

Niet te missen!

Genre

post metal, post rock, alternative rock, prog rock

Denk aan

Tool , Stake Number Eight , Amenra

Waarom op Grensrock?

Beukten enkele jaren geleden met een superstrakke set de poort van onze tweede festival dag in en daar waren we niet rouwig om. Ze wisten er meteen de toon te zetten voor wat een muzikale topdag zou worden. We zijn er van overtuigd dat ze dit met hun nieuw album dubbel en dik zullen overdoen!

Nice to Know

De heren van Carneia verkochten hun kaarten voor Tool op Rock Werchter om alsnog op Grensrock te kunnen spelen. Dus zeggen dat ze er zin in hebben lijkt me een ferm understatement.

Zanger Jan Coudron die tevens de “vocals” bij King Hiss voor zijn rekening neemt staat deze deze zomer voor de vierde keer op het podium van Grensrock!

Eerdere passages op Grensrock

2014

Carneia - Symmetry of Mind