Ga naar de inhoud

DIRK.

24 juni 2022 om 21u50 - 22u50


Sinds DIRK. zijn saaie kantoorjob in 2014 inruilde voor de muziek heeft de band een kronkelig muzikaal pad bewandeld, dat bezaaid is met lof en liefde. In 2016 al veroverden ze de bronzen plak op Humo’s Rock Rally. Twee jaar later werd de debuutplaat – simpelweg ‘album’ genaamd – de hemel ingeprezen door pers en publiek en werd DIRK. een act die ook live gensters slaat.

In 2020 bevestigt DIRK. alle goeds dat over hen wordt verteld met opvolger ‘Cracks in Common Sense’, een onweerstaanbare verzameling lekkers voor het hongerige fanlegioen. Een album dat weer essentieel is tot aan het gaatje, met enkele geheide hits. Warm en nostalgisch zoals Weezer. Edgy en intelligent zoals Pixies. Maar ook eigengereid, nerdy én sexy zoals alleen DIRK. dat kan zijn. Een plaat waarover die van DIRK. zelf zeggen: ‘Het is niet voor ’t een of ’t ander, maar zet u toch maar schrap.’ U bent gewaarschuwd.

Anno 2022 is DIRK. de populairste – en meest gedraaide – indie-act van het land. De singles ‘Artline’, het Corona-anthem ‘Stay Indoors’ en ‘Hit’ stonden tegelijk in De Afrekening (met ‘Hit’ drie weken op #1) – een unicum in het dertigjarige bestaan van ‘Vlaanderens mooiste lijst’. Het leverde DIRK. de titel ‘Koning van de Afrekening’ en drie boeketten rozen op. Ook Radio 1 en de toonaangevende Nederlandse zenders Kink en Pinguin Radio duwden DIRK. verder de stairway to heaven op.

Wat ons betreft één van de beste Belgische rockbands van de laatste jaren met een torenhoge live reputatie. Duid deze zeker met stip aan in je agenda!!!

‘Een naam hebben als een suffe boekhouder en toch rocken als de beste? Enkel DIRK. kan dat.’ (Studio Brussel)

VOOR FANS VAN: The Hickey Underworld, Equal Idiots, Ramkot, The Guru Guru

Toulouse