Discobar Galaxie

Wanneer?

Vrijdag 28 juni om 23u35 > 01u35

Info

De space opera begint in de Jaren 90, wanneer de Leuvense vriednen Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat besluiten om de uitgaanswereld te verbeteren. Het verhaal komt pas echt op gang als dit heroïsch collectief de nationale ether mag inpalmen met hun instant legendarische Studio Brussel radio shows. Het is de start van een intergalactische trip door het vaderland.

De podia waar het “Gevaar van de Discobar” nog niet mocht passeren zijn intussen schaars geworden. Marktrock, Laundry Day en Tomorrowland, maar ook het zelf bedachte tussenpodium van Rock Werchter was een vaste, jaarlijkse stop.

Met hun Galaxie Gangbang Soundsystem zorgden ze voor heuse volksverhuizingen naar de andere kant van de “heilige wei”.

Hun saga staat ook verzameld op zeven fijne mixalbums, kostbare doch schaarse tijdsdocumenten. In 2014 verschijnt Nightshift, naar de gelijknamige en eigenbereide feestjes van dj-kompanen Loveboat, Bobby Ewing en Lars Capaldi in Het Depot in Leuven.

Genre

Vanalles…. als’t maar fun en dansbaar is!

Waarom op Grensrock?

Na vele, vele Jaren is Discobar Galaxie still going strong en spleen ze nog steeds “whatever the hell they like”. Van het grootste festival tot het smerigste jeugdhuis, deze heren weten nog altijd de juiste platen te kiezen. This Soundsystem knows what’s good for you.

Nice to Know

Hun pseudoniemen zijn gebaseerd op tv-programma’s uit de jaren 70. DJ Bobby Ewing (Jimmy Dewit) is bijvoorbeeld een personage uit de Amerikaanse soapserie Dallas.

DJ Loveboat (Adriaan Van den Hoof) verwijst naar de tv-serie The Love Boat.

De naam “Lars Capaldi” is een samengestelde naam, gebaseerd op Frank Somers (DJ Lars Capaldi) toenmalige Skandinavische uitstraling. De naam “Capaldi” werd aan een kennis uit de omgeving van Leuven ontleend.