Ertebrekers

Wanneer?

Vrijdag 28 juni om 20u20 > 21u20

 Info

Weet u nog waar u zich bevond toen ‘De zji’ van Ertebrekers voor het eerst de ether in gestuurd werd? Wij wel. On the road, met de offspring in the back en het lief vrolijk naast ons. Plots kreeg de rit naar de cinema een impromptu roadtrip-gevoel, een sentiment dat we later vaker hadden, want ‘Otel‘ – Ertebrekers’ debuutalbum, ook alweer uit 2016 – bleek uitstekend cruisin’ materiaal. Mellow, funky, laidback, … de zomer steeds in het handschoenenkastje.

 

Ondertussen is het 2019. De wereld draait nog steeds aan een onwaarschijnlijk tempo om haar eigen as en schiet aan een rotvaart doorheen het universum, to boldly go where no one has gone before. Het is maar ten zeerste de vraag of we überhaupt ergens heen gaan. Of staan we niet gewoon wat ter plaatse te trappelen? In het geval van Ertebrekers: geenszins. Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle staken afgelopen zomer de koppen opnieuw bij elkaar, wisselden muzikale ideeën uit (“Plots kwam Jeffrey af met wel 50 demo’s. Ideetjes, zei hij” – dixit Kowlier), dronken koffie, kregen zin in ijs en gingen aan het werk. Het resultaat? Een nieuwe plaat. De titel? ‘Crème‘.

Die werd op 8 maart de weide wereld ingezonden vergezeld van een reeks clubconcerten.

Genre

Catchy funky soul pop hip-hop of zoiets….maar bovenal veel muzikale pareltjes doorspekt met heerlijke West-Vlaamse teksten.

Denk aan

Flip Kowlier, Het Zesde Metaal, Preuteleute

 

Waarom op Grensrock?

Omdat we “preus” zijn op ons West-Vlaams en dus met veel plezier meebrullen met de maffe deuntjes. “Ertjes” werden er niet “gebroken” bij hun eerste passage op Grensrock in 2017… Integendeel… En dat zal dit jaar niet anders zijn.

Nice to Know

Peter Lesage, de toetsenist van Ertebrekers is de broer van radiomaakster Friedl’ Lesage.

 

 

Eva Mendes

De Zji