Ga naar de inhoud

Fleddy Melculy

25 juni 2022 om 19u30 - 20u30


Het verhaal van Fleddy Melculy mag gerust tot één van de gekste verhalen uit de Belpop geschiedenis gerekend worden. Immers: veel bands zijn er niet die met één song vanaf dag 1 worden opgepikt door alle mogelijke media; die vanuit het niets op alle grote podia van België en Nederland komen te staan en sindsdien de éne culthit na de andere scoren. Die song is de culthit ’T-shirt van Metallica’.

Wat het nog veel bizarder maakt is dat het hier om een brute metal-en hardcore band gaat met Nederlandstalige maatschappijkritische teksten met een dikke knipoog!

Fleddy Melculy stond de afgelopen jaren meermaals op zowat elk noemenswaardig poppodium in België en Nederland en sloopte 3 jaar op rij een spoor van vernieling op de zomerfestivals met oa 2 passages op Graspop, 2 op Pukkelpop, 2 op Rock Zottegem, 2 op Crammerock en zo veel meer…met als 1 van de absolute hoogtepunten de support van Guns ’n Roses op Werchter Classic in 2017.

Jeroen Camerlynck, frontman en Fleddy himself is ondertussen ook een graag gezien gezicht bij Studio Brussel waar hij in 2019 zijn eigen rubriek kreeg in de ochtendshow (Fleddy wordt kwaad) en hij ook in navolging van Alex Agnew de jaarlijkste De Zwaarste Lijst presenteerde in 2019 en 2020.

Met 4 EP’s in 6 jaar (2016 – Helgië, 2018 – De Kerk van Melculy, 2020 – Sabbath Fleddy Sabbath en 2021 – And Just Niks For All) bewijst de band dat ze geen ééndagsvliegen zijn. Fleddy Melculy staat voor vintage hardcore met heel wat metal ingrediënten waarvan je elke song de longen mee uit je lijf schreeuwt.

Hard en catchy as fuck.

EERDERE PASSAGES OP GRENSROCK:

 

VOOR FANS VAN: Belgian Asociality, Channel Zero, Heideroosjes, Urbanus 😉 , …

T-shirt van Metallica

Pinker

668