Ga naar de inhoud

Flip Kowlier

24 juni 2023
21u00 - 22u00


Het is van 2013 geleden dat Flip Kowlier, samen met de muzikale kompanen van het eerste uur, onder eigen naam een plaat releaste. De West-Vlaamse muzikale kameleon heeft nochtans niet stilgezeten. Met “Ertebrekers” wist hij, onder andere tijdens z’n passages op Grensrock in 2017 en 2019 menige harten te veroveren met de albums “Otel” en “Crème”. Met ’t Hof Van Commerce, waarvan de passages op Grensrock in 2003 en 2006 nog steeds prijken op het lijstje “meest energieke shows in de geschiedenis van Grensrock” liet hij in 2018 met de singles “Bam” en “Truckchauffeur” twee hiphop-mokers op de wereld los waarmee het collectief iedereen toonde dat ze nog talloze rhymes-en-beats in hun mouw zitten hadden. Aan muzikale strapatsen geen gebrek dus, maar toch kwam de goesting om aan eigen, nieuw werk te beginnen in de schoot van een pandemie, waarin tijd en ruimte ontstonden en de inspiratie zijn weg vond naar de hals van de gitaar. Het resulteerde in een fraai full album dat het licht zag in 2022 en “September” gedoopt werd. Zoals we van Kowlier gewend zijn, is hij voor geen gat te vangen en wisselt hij makkelijk van sfeer, genre, dynamiek en emotionele lading. Allemaal binnen de
krijtlijnen van het universum vol dagdagelijkse wel en wee. Genuine Kowlier? Jazeker. Een lekkere, ietwat frivole oorworm met een lichtvoetige sixties-feel, mooi en breed geproducet door huisproducer Wouter Van Belle en met de vaste begeleidingsband als gangmakers.

Met het nieuwe album en een hoop klassiekers als “Min moaten”, “Mo Ba Nin”, “Welgemeende” en “In de Fik” onder de arm komt Kowlier dit jaar terug naar Grensrock afgezakt om er zoals altijd het beste van zichzelf te geven. Dat het ongetwijfeld weer een leutige, gemoedelijke en muzikale set wordt kunnen we nu al garanderen!

Nice to know:
Met z’n passage op Grensrock 2023 zal Flip Kowlier de absolute recordhouder aller tijden worden wat betreft het aantal passages op ons festival. Hij zal er dan afklokken op 6 passages waarvan twee met “’t Hof Van Commerce”, 2 met “Ertebrekers” en 2 met “Flip Kowlier”. Niemand deed ooit beter!

Eerdere passages op Grensrock: 2004

Voor fans van: Ertebrekers, Borokov Borokov, Het Zesde Metaal, Yevgueni, Lip Service

Directeur