Ga naar de inhoud

High Hi

24 juni 2023
19u15 - 20u15


Twee jaar na hun felbejubelde ‘Firepool’ (met daarop de instant pop-classic ‘Daggers’) en hun succesvolle doortocht op ESNS (janurai 2021) steekt High Hi opnieuw de neus aan het muzikale venster. ‘Return to Dust’ is de de eerste single uit het gelijknamige album, due begin 2022. 

Wie dacht dat corona High Hi zou veroordelen tot lethargie en inertie, think again. High Hi – nog steeds het vehikel van powertrio Anne-Sophie Ooghe (gitaar/zang), Dieter Beerten (drums/zang) en Koen Weverbergh (bas) – laveerde mooi door de pandemie heen, dook de studio in en gooide fluks tien tracks op band. ‘Return to Dust’ is de eerste outtake. 

“’Return to Dust’ stond er vrij snel op,” aldus Dieter Beerten. “Een song over de drie fases in een mensenleven en over hoe alles eindig is, en dat ook helemaal ok is. Van de onbezonnen jeugd naar de iets ‘serieuzere’ fases. Met een zekere psychedelische feel, een echo van het leven, dat ook niet altijd loopt zoals je dat wil.”

Voor de productie van het nieuwe album klopten ze net zoals voor ‘Firepool’ aan bij Daan Schepers, bekend van zijn werk voor Bazart, Warhola en Eefje de Visser, die ‘Return to Dust’ bedacht met een iets grootsere sound en een band laat horen op het top van zijn kunnen. Voor de mix zat dan weer Dr Tucan Taylor Michaels achter de knoppen, een powerhouse dat zich ook al liet inlijven door Gorillaz, Jungle en Hot Chip.

Soundslike? Genuine High Hi. Offspring van 80ies indierock, 90ies shoegaze, en opgevoed door de noughties. Een song, strak in het gareel gehouden door een funky feel, aangevuurd door een oorwurm-riffje dat zich meteen in het hoofd nestelt. En met een bekende sound-signatuur: tweestemmig, ogenschijnlijk happy met een melancholische ondertoon, het auditieve equivalent van een aangename rilling over de rug.

Nice to know: High Hi passeerde in 2022 reeds in Menen in het Brouwerspark tijdens Boulevard Superstar. Toen als voorprogramma van Isolde Lasoen. Ze gaven toen een dijk van een optreden dat bij vele Menenaars nog lang over de tongen ging…

Ondertussen mochten ze het voorprogramma van Arsenal in de Lotto Arena verzorgen en stonden ze op Rock Werchter, Lokerse Feesten en Pukkelpop. Meer hadden we niet nodig om overtuigd te worden dat dit weleens iets zou kunnen worden dat zou aanslaan op Grensrock.

Voor fans van: Arsenal, Das Pop, Faces on TV, Mayorga…

All Cool All Fine