Ga naar de inhoud

King Hiss ‘The Final Flight’

23 juni 2023
21u50 - 22u50


The king is dead, long live the king!

King Hiss bracht sinds hun ontstaan in 2011 niet minder dan 5 releases uit. Hun laatste album Earthquaker verscheen in 2019 en kreeg tonnen lovende recensies. De band speelde ondertussen op de podia van een hele resem fijne clubs en festivals in België, Nederland en daarbuiten.
Verschillende passages op Graspop, Pukkelpop, Alcatraz, Zwarte Cross, Roadkill en Desertfest zorgden ervoor dat de band als Belgische stonerband geleidelijk aan de erkenning verwierf waar het meer dan recht op had.

Begin 2020, kort na het verschijnen van “Earthquaker” boekten we King Hiss voor een derde passage op het podium van Grensrock. De edities van 2020 en 2021 werden omwille van covid noodgedwongen geschrapt en ook in 2022 moest King Hiss verstek geven omwille van stemproblemen. Ondertussen liet de band weten er definitief mee op te houden in 2023.
Alle hens aan dek dus om ze nog 1 keer op ons podium krijgen dus…
Enkele gesprekken later was er een plan: King Hiss, ondertussen vezrlost van de stemproblemen, zou nog één clubtour spelen onder de vlag “The Final Flight” in maart en zou zich dan stilaan voorbereiden op een exclusieve “farewell show” op Grensrock.
Verwacht je aan een audiovisuele totaalervaring waarin alle klassiekers van de band de revue zullen passeren. Kortom, een show die je maar beter niet mist!

Nice to know:
Na Grensrock wordt de speekwoordelijke stekker uit King Hiss getrokken maar dat betekent niet dat de heren van King Hiss hun muzikale carrière vaarwel zeggen. Ze zullen zich voortaan verder concentreren op hun andere projecten zoals daar zijn: Carneia (Jan Coudron) , Pablo Honey (Jan Coudron, Jason Bernard), Dudsekop (Joost Noyelle), Liar (Joost Noyelle), Dominiek Hoet zal zich verder toespitsen op productiewerk voor verschillende bands.

Eerdere passages op Grensrock:  2013 – 2017

Voor fans van: Fu Manchu, Kyuss, Carneia, Channel Zero, Fire Down Below

Snakeskin

Killerhand