K’s Choice

Wanneer?

Zaterdag 29 juni om 23u00 > 00u15

Info

K’s Choice werd door Sarah Bettens en haar broer Gert in 1992 in Antwerpen opgericht. Vandaag wordt de band nog steeds tot de Belgische top gerekend. Door de jaren heen haalden ze meermaals de Album Top 10, onder meer met Paradise in Me, Cocoon Crash, Echo Mountain en The Phantom Cowboy, die in België meteen naar nummer één klommen en de band verschillende keren goud en platina opleverden. De grote doorbraak kwam er in 1995, met de release van Not an Addict. De single kende een groot succes en leverde K’s Choice internationale roem op. Het is zonder twijfel hun grootse hit, die meer dan twintig jaar na de release nog steeds op veel radiozenders wordt gedraaid, zowel in België als in het buitenland.

Al 25 jaar! In 2017 blies K’s Choice 25 kaarsjes uit, maar de band is nog steeds alive and kicking. In maart verscheen 25, een album dat een overzicht moet bieden van de carrière van de band, met de grootste hits en een nieuwe opname van Not an Addict featuring Skin van Skunk Anansie!

Genre

softrock, rock

Denk aan

Anouk, Skunk Anansie, The Scabs, Weezer, Queens of the Stone Age, 4 Non Blondes

Waarom op Grensrock?

Als je de kans krijgt een band te programmeren met een oeuvre om u tegen te zeggen wetende dat hun set een aaneenschakeling zal zijn van hits, meezingers en misschien ook nieuwe nummers, en als deze band dan ook nog eens de naam K’s Choice draagt, moet je deze kans met beide handen grijpen. Dit wordt zonder twijfel een memorabel optreden!!!

Nice to Know

Toen ze begin de jaren negentig in de VS toerden werden ze door een andere groep, die ook The Choice heette, gedwongen hun naam te veranderen; ze besloten dat K’s Choice de geest van de band goed weergaf. K is afkomstig van Jozef K. uit Kafka’s boek Het proces. Jozef K. heeft geen keuzes, de naam is dus ironisch bedoeld, als een rare, onbegrijpelijke onmogelijkheid, wat terugkomt in een aantal van hun nummers.

Eerdere passages op Grensrock

1995 ( toen nog “The Choice”)

K's Choice - Believe

K's Choice - Not An Addict