Ga naar de inhoud

Novastar

24 juni 2022 om 23u20 - 00u35


NOVASTAR…. voor velen, terecht, een vaste waarde, een echte “householdname” uit de Belgische pop-rockgeschiedenis.

Al in 1992 deed Joost Zweegers met z’n band ‘The Sideburns’ voor het eerst mee aan Humo’s Rock Rally. Toen nog zonder veel succes. In 1996 besloot Zweegers opnieuw mee te doen aan Rockrally, dit keer met zijn groep Novastar. Hij deed mee met het nummer “Ten Eleven”. Novastar won de Rockrally. De jury gaf aan vooral onder de indruk te zijn van de knappe melodieën en de prachtige stem van Zweegers. Ondertussen zijn we dik 25 jaar verder en slaagde Novastar er met verve in om een heel breed publiek aan te spreken met echte Belpop klassiekers als “Wrong”, “Cruel Hart”, “The Best is Yet to Come”,…

Holler And Shout, het laatse full album dat Novastar in 2021 de wereld in stuurde , bewijst nog maar eens dat Joost Zweegers één van de beste Belgische singer-songwriters is. Eerste single Deep Are The Eyes blijft nazinderen en zet meteen de toon. Meer dan 15 radio’s knallen hem meteen in de playlist. Een popsong van een puurheid zoals alleen Joost Zweegers die schrijven kan. Het nummer draagt alles in zich om uit te groeien tot een vaste waarde tijdens Novastars indrukwekkende live shows. Helder, krachtig, fris … helemaal in lijn met die andere eerder genoemde onverwoestbare klassiekers…

De pers over Holler And Shout:

De Standaard ****
In de beste songs, zoals Wild years (een ambigue reflectie op tijd en liefde) en Crooked court of dreams (over een gekruisigde Christusfiguur, gemaakt met Mike Scott), treft de stuwende rock hoofd en onderbuik, en in de pianoballads tussendoor ontbreken de Beatles-invloeden niet.

Humo ****
Op Holler and Shout staan tien oorwurmen die zo moeiteloos melancholisch en meezingbaar klinken dat je wéét dat er keihard aan gewerkt is. Hulde.

Gazet van Antwerpen ****
Meer dan eens zweven Zweegers’ songs een tijdje rondom een melodie, die je pas na een paar luisterbeurten helemaal grijpt. Wie niet houdt van popmuziek als fast food weet: daaraan herken je de echte parels.

Het hoeft dus geen verder betoog meer dat Novastar live op Grensrock een absolute “must see” is!

VOOR FANS VAN: Absynthe Minded, Admiral Freebee, The Bony King Of Nowhere

Deep Are The Eyes

Velvet Blue Sky

Your World