Ga naar de inhoud

Ramkot

24 juni 2022 om 20u20 - 21u20


Na een eerste EP, waarmee Ramkot zich met hun single ‘Red’ wist te kronen tot ‘winnaar van De Nieuwe Lichting 2021 van Studio Brussel’, is het Gentse trio klaar voor een nieuwe rammer. Met ‘What Exactly Are You Looking For’ dropte Ramkot eind 2021 hun nieuwe EP! Een EP die je bang maakt met riffs, je doet zweten met agressieve drums en vooral tot diep in je lijf binnendringt met verscheurende baslijnen. Een volle, duistere, doch aangrijpende sound brengt ieders liefde voor het hardere werk opnieuw naar boven. Vallen en opstaan, klappen krijgen en incasseren om dan gewoon staalhard terug te slaan, dat is Ramkot!

De band past niet in één hokje en toont dit ook aan met dit studiowerk. Puik werk, dat is duidelijk! Het is een stevige brok, blijft even op je maag liggen om je achter te laten met goesting in meer. De band rond de broers Tim en Tom Leyman en Hannes Cuyvers (gitarist Rhea) bewees het afgelopen jaar klaar te zijn voor het grotere werk. Met hun passage in 2021 op Crammerock, Lokerse Feesten, Rock Ternat en tal van andere shows in België en Nederland maakt Ramkot hun ramrock-reputatie ook live waar. Op de reeds uitgebrachte singles ‘Am I Alright Now’ en ‘Fever’ klinkt de band steviger en dansbaarder dan ooit en wisten ze zowel in België als in Nederland de nodige airplay te versieren op Studio Brussel (met verschillende singles in de Afrekening), Willy, NPO 3FM en KINK.
Ramkot werd dit jaar als één van slechts 3 Belgische bands (Selah Sue en Sylvie Kreusch zijn de andere 2) toegevoegd aan de line-up van het legendarische Pinkpop festival in Nederland. Dit drietal produceert een wall of sound die je zeker live niet wil missen!!!

VOOR FANS VAN: Rhea, Royal Bood, Stake, Millionaire, De Staat, Queens of The Stone Age,…

Am I ollright now

Red