Ga naar de inhoud

School is Cool

25 juni 2022 om 21u15 - 22u15


Twaalf jaar nadat School Is Cool de eerste prijs wegkaapte op Humo’s Rock Rally voor The Sore Losers en Willow, is het minste wat we van de band kunnen zeggen wel dat ze een stukje Belgische muziekgeschiedenis is geworden. Doorheen de jaren hebben Johannes Genard en co een ellenlange lijst aan hits vergaard, waarmee ze jaar in jaar uit de Belgische festivals afschuimden. Zo nu en dan verdween de band even van de voorgrond, zodat de leden apart hun carrières verder konden uitbouwen.

Eén ding kunnen we School Is Cool nooit meer afnemen: het staat als een huis dat de band perfect weet hoe ze een hit moet schrijven. Dat bleek in het verleden al met nummers als “Warpaint“, “The World Is Gonna End Tonight” en “Trophy Wall”.

Na “Good News” uit 2017 komt School is Cool in 2020 terug met hun vierde album: “Things That Don’t Go Right”. Dat de verwachtingen voor album nummer vier zo hoog lagen, heeft School Is Cool volledig aan zichzelf te danken. Hun single “Close” werd een regelrechte hit, en dat kwam waarschijnlijk door het feit dat de vergelijking met The War on Drugs en Bruce Springsteen bijna een understatement was. Zowel de eerste single ‘Close’ als de rest van deze avontuurlijke plaat zijn geïnspireerd door nostalgische classic rock, met veel tweestemmige gitaarlijnen, grote synthriffs en luide refreinen. De popliefde van de band blijft wel centraal staan. Meer en meer, zelfs. Maar er is ook plaats voor uitgebreide instrumentale opbouwen en langer uitgesponnen songs. Al bij al de sound van een hechte band die zich meer en meer zichzelf voelt.

EERDERE PASSAGES OP GRENSROCK:

 VOOR FANS VAN: Vampire Weekend, Arcade Fire, The War on Drugs, Bruce Springsteen

The world is gonna end tonight

Warpaint