Ga naar de inhoud

Sister May

24 juni 2022 om 18u00 - 18u40


Sister May startte in 2016 als muzikaal experiment in Roeselare. Met talloze live shows op de teller (tot voor Corona) kan je wel stellen dat Sister May een bezige bij is. Er zijn weinig bands van dit kaliber die zoveel optreden. En als je zo hard werkt om een band van de grond te krijgen, kan je het moeilijk onverdiend noemen.
Tappend uit de vaten van de grunge en progressieve rock met zowaar benteen shot new wave, mag je mee slurpen van melancholie en vertwijfeling in onze donkere krocht. Soms met fijn scalpel en lichte grijns de ziel schrapend, soms met botte bijl en bittere woede het verstand splijtend. De grunge blijft de kern van de muziek, maar het West-Vlaamse Sister May klampt er zich zeker niet aan vast.
Sister May werkte eind vorig jaar hun nieuwe plaat af. We kregen er in november 2021 een eerste voorproefje uit te horen met de verbluffende single The Kneep. De opbouw van The Kneep heeft een stevige progressieve inslag met veel tempowissels. Opgenomen in The Penthouse Studio in Heist Op Den Berg en het artwork is van Jeroen Mylle (bekend van zijn werk met Amenra).The Kneep is alvast de voorbode van het nieuwe album dat we mogen verwachten in 2022 .
De release van de EP is voorzien voor ergens na Grensrock maar de band beloofde ons alvast om op Grensrock reeds enkele nieuwe nummers te berde te brengen.

EERDERE PASSAGES OP GRENSROCK: –
VOOR FANS VAN: Nirvana, Soundgarden, Nine Inch Nails, Puscifer

Deception

The kneep