Ga naar de inhoud

Wallace Vanborn

24 juni 2022 om 19u10 - 19u50


In 2010 deed Wallace Vanborn zijn intrede in het Vlaamse muzieklandschap met het debuutalbum “Free Blank Shots”.

Sindsdien is de Gentse band binnen de Belgische rockscene tot een begrip uitgegroeid. Gekend voor hun mix van zware rockriffs met catchy hooks en pompende ritmiek hebben Sylvester Vanborm, Dries Hoof en Ian Clement hun omgeving al 12 jaar lang passioneel van muziek voorzien.

De opvolger van “Free Blank Shots”, “Lions, Liars, Guns and God” (2012) werd opgenomen in de Motormusic studio in Mechelen en van productie voorzien door de Canadese veteraan en driedubbele Grammy winnaar David Botrill (Tool, Muse, Placebo).

The Orb We Absorb” (2014), de daaropvolgende plaat, werd opgenomen in de beruchte Rancho De La Luna studio in Joshua Tree en verwezenlijkt met aan het roer notoir producer en woestijn guru Chris Goss (Queens Of The Stone Age, Mark Lanegan, UNKLE).

Terwijl nummers als “Atom Juggler”, “Found In La”, “Cougars” en “We Are What We Hide” de radiogolven teisterden speelde de band meer dan 450 optredens, van de Amerikaanse westkust tot in de Vlaamse en Nederlandse achtertuinen en kwam aan bod bij diverse Radio- en TV programma’s (StuBru, De Wereld Draait Door, Villa Vanthilt, etc).

Na de release van “The Orb We Absorb” en het exclusieve XL concert aan het einde van de campagne (met gastbijdrages van o.a. Blood Red Shoes, Steak Number Eight, Raketkanon, Mario Goossens & Lange Polle, Flip Kowlier, Lara Chedraoui en T. Raumschiere) nam de band een hoogstnodige pauze om te herbronnen.

In november 2019 bereikte “A Scalp For The Tribe” platenwinkels en trommelvliezen van menig rockliefhebber. Een typische “Grensrockband” die rockt als vanouds!!!

EERDERE PASSAGES OP GRENSROCK: 2012 – 2015

VOOR FANS VAN: The Hickey Underworld, Kapitan Korsakov, Drum are for Parades,Evil Superstars, Broken Glass Heroes

Cougars

Rover