Ga naar de inhoud

29 juni 2024
22u45 - 00u00


Juni 2008 … de jonge gebroeders Jan Paternoster en Dries Van Dijck bestijgen het Grensrockpodium vrij vroeg na de middag als Black Box Revelation.

Black Box… wie? Onbekend, onbemind, onbezweet schieten ze als een raket uit de startblokken om er een klein uur het beste van zichzelf te geven en middels een wall of sound om u tegen te zeggen menig harten te veroveren onder de  publieksmassa… Bekend, bemind en bezweet begeven ze zich na hun daverende set richting backstage, de laatste noot nog nazinderend in onze borstholte… “Hier hebben we het laatste nog niet van gehoord”. 

Het voorbije decennium en de jaren die erop volgden wisten de gebroers meer dan hun stempel te drukken op de (inter)nationale rockscene… Hiervan getuige hun eerste 2 platen 

“Set Your Head on Fire”(2007) en “Silver Threats”(2010) die beiden goud behaalden en hun albums “My Perception”(2011), “Highway Cruiser” (2015) en “Tattooed Smiles”(2018) die tevens gesmaakt werden bij de fans.

Anno 2022 breken nieuwe tijden aan voor Black Box Revelation. Een nieuwe producer, een nieuw album, terug op tour in de States…Terwijl de wereld zich stilaan herstelt van de crisis van de voorbije jaren zoekt en vindt het Brusselse duo z’n inspiratie in Andy Savours’ duistere en verborgen studios in Londen. The producer, gekend van z’n werk met Black Country, Arctic Monkeys & My Bloody Valentine nodigde hen uit om bij hem aan hun nieuwe nummers en sound te werken. Het bleek een “match made in heaven” die aan de basis lag van de bands onweerhoudbare drang naar een rock ‘n’ roll album in de geest van hun debuutplaat “Set Your Head On Fire”. Er was geen tijd te verliezen want de band werd gevraagd om te spelen op het notoire Psych Fest in Las Vegas, gevolgd door een tour doorheen het Westen van de VS in de zomer van 2022. Deze shows bleken slechts een voorproefje voor hun nieuwe album “Poetic Rivals” waarmee ze zouden uitpakken tijdens hun Europese tour in de zomer van 2023. Jan Paternoster omschrijft de plaat als een plaat die bij kinderen de drive en goesting om gitaar te spelen zal aanwakkeren. Muziek waarbij je je stem verliest door het enthousiaste meezingen, energieke songs waarbij je je bier in de lucht gooit als je ze live hoort.

Met Black Box Revelation strikten we een headliner die garant staat voor pure Belgische Rock ‘n’Roll met een internationale sound en beleving of om het met de woorden van Seasick Steve te zeggen: They rock! They fucking rock! 

Nice to know:
Doorheen de jaren schreef Black Box Revelation rock ‘n’ roll geschiedenis door onder andere als eerste Belgische artiest te gast te zijn in de Amerikaanse show “Late Night with David Letterman”, in de studio te duiken met producer en Queens of The Stone Age guitarist Alain Johannes, support acts te verzorgen voor Meat Puppets, Beady Eye, Jane’s Addiction, Iggy Pop & Seasick Steve op tour door US en Europa en soundtracks aan te leveren voor TV series als Sons of Anarchy en True Blood.

Eerdere passages op Grensrock: 2008

Voor fans van: Iggy Pop, The Rolling Stones, …

Alcohol

I Think I Like You