Ga naar de inhoud

28 juni 2024
18u00 - 18u40


CHEVALSKI, zwaar Meens gebrul overgoten door melancholiek, verkent de grenzen van sludge, post-metal en hardcore. De band ontstond in het najaar van 2021 en bestaat uit zanger/bassist Arthur Daneels, gitaristen Simon Vanhaute en Victor Lemonnier en drummer Louis Devlies.

CHEVALSKI wordt gekarakteriseerd door diepe en donkere gitaren die moeiteloos transformeren in sferische en zweverige passages. De kenmerkende mix van tempowisselingen en onverwachtse overgangen sleurt je van intense melancholische dromen naar een duistere onrust, en terug. 

Live wankelt Arthur met zijn kompanen tussen een energetische drift en intieme voordracht. De zanger brengt een verhaal over hoe hij, net zoals de maatschappij, worstelt met veranderingen en daardoor zoekend is naar een nieuw evenwicht. De schommelingen tussen extreem intens en uiterst zacht weerspiegelen hoe hij zijn persoonlijke ervaringen romantiseert met liefde, angst en verbeelding.

Deze band spuwt letterlijk en figuurlijk hun hart en ziel in uw gezicht. Maar wees gerust, met een klein beetje liefde zijn deze jongens eenvoudig te paaien.

Na een succesvolle reeks optredens besloten ze voor het eerst die drift vast te leggen in de studio. Samen met Jan Viggria gingen ze in productie en namen hun eerste twee nummers op. Eind februari releasen ze hun eerste single op alle mogelijke streamingsplatformen.

Nice to know: 

– Amper negen maanden nadat de band voor het eerst op de planken stond, pikte Wilde Westen de band op in hun kansentraject en kregen ze een spot op het dak van De Kreun.

– Hun eerste singels werden opgenomen in samenwerking met Jan Viggria, die eerder al met The Guru Guru het podium van Grensrock mocht betreden, en Tim De Gieter die furore maakt met Amenra en Doodseskader.

Voor fans van:  Stake, Psychonaut, Hippotraktor, Pothamus