Ga naar de inhoud

28 juni 2024
19u10 - 19u50


Kwestie van onze ecologische voetafdruk wat binnen de perken te houden leek het ons zeker geen slecht idee om drummer en Menenaar Sam Nuytens nog eens het podium van Grensrock te laten betreden. Wonend op een steenworp van ons festivalterrein kan hij letterlijk te voet z’n drum van bij zich thuis tot op ons podium zeulen ….

De selectie van deze band kan natuurlijk ook te maken hebben met het feit dat we na het beluisteren van hun nieuwste album Low Desert Surf Club (2023) simpelweg niet om de band heen konden 😉 Een dijk van een album dat eerder teruggrijpt naar de vibe van Viper, Vixen, Goddess, Saint (2017) dan naar Hymn of the Cosmic Man (2018), zij het dan doorspekt met een meer surfy, summervibe Een plaat die wel gemaakt lijkt om op een zomerse festivalweide de boel probleemloos in de fik te zetten (zij het figuurlijk dan).

Voor wie de band (nog) niet kent… Fire Down Below is een Belgische stonerband die fuzzy woestijnrock mengt met invloeden uit de 90’s grunge en heavy psych om zo tot een eigen sound te komen waarin dikke riffs aan sterke melodieën gekoppeld worden. Ze omschrijven zichzelf als amp-hugging, hard-hitting, fuzz-loving, ear-splitting, riff-worshipping rock ’n rollers. In 2019 op ons podium bewezen ze al dat dit allesbehalve holle woorden zijn.

Nice to know: Fire Down Below slaagde er in om in 3 opeenvolgende edities van het toonaangevende Belgische rockmagazine “Rock Tribune” te verschijnen met respectievelijk een bladvullend interview over hun nieuwe plaat (RT- oktober 2023), een review met bijhorende foto over hun passage op Desertfest Antwerpen in Trix (RT- december 2023) en een zeer verdienstelijke 6° plaats voor hun nieuwste plaat Low Desert Surf Club in het eindejaarslijstje van Rock Tribune (RT- januari 2024) veroverden tussen internationale grootheden als Corey Taylor met CMF2 op de 5° plaats en Steven Wilson met The Harmony Codex op de 7°plaats.


Eerdere passages op Grensrock: 2019

Voor fans van:  Kyuss, Truckfighters, Soundgarden, Fu Manchu, Tool, Red Fang

Cocaine Hippo

Surf Queen