Ga naar de inhoud

29 juni 2024
21u00 - 22u00


Na het succesvolle debuutalbum Big Enough en de daaropvolgende tournee dook Mooneye eind 2022 de studio in voor een opvolger, en daarvoor wilde frontman Michiel Libberecht terugkeren naar de essentie van de band: intimiteit vanuit een akoestische basis. Inspiratie haalde hij bij de American way of songwriting, met elementen uit de folk en country, en invloeden als Kevin Morby, de akoestische Beck en soundtracks van Morricone en Luppi. Het resultaat is een verbluffend, gevarieerd en toch coherent album. Libberecht komt persoonlijker uit de hoek en toont zich in elke song een rasechte verhalenverteller. ‘Dit ligt heel dicht bij wie ik ben’, zegt hij. ‘Met een breed muzikaal palet van wat Mooneye is en in de toekomst nog kan zijn.’ Hoe dat precies klinkt, dat ontdek je wanneer het nieuwe album in februari 2024 verschijnt. 

Dé echte Mooneye-ervaring kun je enkel live beleven. Gezien dit tot op heden nog nooit op het podium van Grensrock kon, werd het dringend tijd om daar verandering in te brengen. Met een set bestaande uit nieuwe songs als “Lover to stranger”, “Branches” en hun nieuwste single “Out of place” aangevuld met hits als “Bright Lights”, “Fix The Heater” en “Thinking About Leaving”, gespeeld door een band die na jaren perfect op elkaar is ingespeeld, garanderen we u show die zal staan als een huis. Wees getuige van de show van deze West-Vlaamse parel en zorg dat je erbij bent.

Nice to know:

  • Mooneye slaagt er al jaren in om zowel nationaal (met A-rotaties op zenders als Radio 1, Studio Brussel en Willy en een ticketverkoop om u tegen te zeggen) als internationaal (in Nederland en Duitsland vliegen de tickets ook gezwind de deur uit) z’n stempel te drukken op op muziekscene.
  • Mooney werd in 2019 gekroond tot één van de drie winnaars van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel

Eerdere passages op Grensrock: –

Voor fans van: The Bony King of Nowhere, Isaac Roux, Neil Young, The Kelly Family, …

Out Of Place

Thinking About Leaving