Ga naar de inhoud

28 juni 2024
20u20 - 21u05


“Er zijn geen genres – enkel goeie, oprechte muziek en slechte muziek”. Het zijn gedurfde, gebalde woorden van een muzikant…maar als er één persoon is met recht van spreken is het wel het Belgische noiserock boegbeeld Pieter-Paul Devos. Jarenlang de drijvende kracht achter bands als Kapitan Korsakov en Raketkanon waarmee hij zelfs de aandacht wist te trekken van enkele groten der Aarde zoals Iggy Pop en Steve Albini (producer o.a. Nirvana, The Stooges, PJ Harvey en ook Kapitan Korsakov en Raketkanon).

“No Prisoners” combineert het scherpe gevoel van songwriting van bands als Hüsker Du en Wipers met de melodische twist van bands als Buzzcocks en Pixies. “Watch your eyes”, de eerste EP van No Prisoners, is een minzaam kwartet van garagerock songs die je in no time aan het meezingen zullen krijgen. Met deze 4 nummers verlaat Devos welbewust en met succes het experimentele pad dat hij maar al te graag betrad met z’n vorige bands om zo wat meer op het terrein van de garagepop z’n duivels te ontbinden.

De single “Video Will Play After Ad” met z’n “larger than life” refrein laat je meteen surfen op een schokgolf van piepende gitaren en rauwe vocalen. 

Samen met Pieter De Wilde (drums, ex-drummer Raketkanon), Leander van het Groenewoud (bass/backing vocals, Alex Verdi), en Harry Descamps (guitars/backing vocals, gitarist Whorses) slaagt Pieter-Paul Devos erin om zowat elk hoekje en gaatje aan te raken die een repetitieruimte maar kan bevatten. De ene keer met surfrock op steroïden, dan weer met een nekbrekende punk anthem zoals “I’d” of door te flirten met Eels of The Beatles op “Mout to Mouth”.

Nice to know:

  • Als No Prisoners live op Grensrock even hard zal rocken als de laatste show die Raketkanon bij ons gaf (naar mijn mening nog steeds het beste optreden ooit op Grensrock), dan wordt dit een show die je voor geen geld van de wereld wil missen.
  • In januari was No Prisoners meer dan terecht Belofte van de maand op Willy

Voor fans van: Kapitan Korsakov, Raketkanon, Hüsker Du, Wipers, Buzzcocks, Pixies.

Mouth to Mouth

If This is a Man's World

Video Will Play After Ad