Ga naar de inhoud

29 juni 2024
19u15 - 20u15


Soms kruis je eens het pad van een band waarvan je na enkele nummers live gehoord te hebben zegt: “Hoe is het mogelijk dat deze onder mijn radar gebleven zijn” of “waar komen die plots vandaan??” Het was exact deze reactie die ik had tijdens de releaseshow van hun debuutalbum ergens begin oktober (2023) in de Ancienne Belgique. Een releaseshow die nota bene noodgedwongen verhuisde van de AB Club (capaciteit 280) naar de AB Ballroom (capaciteit 1300!!) en dan nog eens simpleweg uitverkocht… Je moet het maar voor elkaar krijgen voor de release van je eerste album…gewoonweg STRAF!

Oproer bezweert met eigenzinnige songs. Een vette en hedendaagse knipoog naar de eighties waarvan je spontaan gaat zweven. Zorgvuldig creëerde het vijftal afkomstig uit Aalst, Antwerpen en Gent een internationaal klinkende stijl die mijmert tussen dansbaar en obscuur, extatisch en herkenbaar. 

Oproer is overweldigend, zowel op plaat als in levende lijve. Met shows in de Vooruit en Ancienne Belgique maakten ze meedogenloos duidelijk dat stilstaan onmogelijk blijkt. 

Nice to know: Hun debuutalbum We’re All Late Tonight werd opgenomen in de studio waar ooit nog The Rolling Stones werkten.

Voor fans van:  Balthazar, Deus,…

Money

Geez