Ga naar de inhoud

29 juni 2024
16u20 - 17u00


ZLDR zijn de Menense broers Thomas en Julien Jacquemain en Lennert Declercq. 

Gewapend met hun brede range van (h)eerlijke teksten, harde beats en performance skills om U tegen te zeggen zijn de broers van ZLDR échte entertainers die elk kot afbreken! De broers willen zich duidelijk onderscheiden in het Franco-Belgische hip-hoplandschap en slagen er in om met hun introspectieve teksten een frisse wind in de Belgische hiphopscene te laten waaien en bij het publiek een gevoelige snaar te raken. Het afwisselen tussen Frans, Vlaams en West-Vlaams zorgt voor een heel persoonlijke touch in hun nummers. ZLDR ontstond tijdens de coronaperiode op hun zolder en kreeg dus aanvankelijk niet veel kansen om te touren door ons landje. Toch kunnen de twee broers op deze korte tijd al heel wat zaken van hun lijstje schrappen. Zo brachten ze al twee albums uit (ZLDR in 2021 en KWETS UUR in 2022), werden ze geselecteerd voor Humo’s Rock Rally, waren ze reeds voorprogramma van Brihang, mochten ze het podium delen met Barno Koevoet, RonnyHuana, Kleine Crack…én wonnen ze Sound Track 2023 én sleepten ze er tevens de publieksprijs in de wacht. 

Eind 2023 lieten ze hun nieuwe singles ROUW en JACQUEMAIN op de wereld los. Vooral de single “ROUW” laat ons zien dat niet al hun nummers rauw en bruut zijn, maar dat het ook fragiel kan. De melodische pianoklanken maken het nummer wat emotioneler en samen met de aanstekelijke beat blijft het ronddwalen in je gedachten. Als deze songs de toon zetten voor hun album dat er zit aan te komen in mei dan belooft dat een vette schijf te worden!

Vorig jaar stond ZLDR reeds op onze affiche maar moesten de heren kort voor Grensrock noodgedwongen verstek geven. Dit jaar zijn ze er dubbel en dik op gebrand om er een vette show van te maken voor ons. Verwacht je aan een opzwepende set met een gezellige hiphop moshpit, meescanderen van teksten,een rapper die zich tussen het publiek mengt, … 

Nice to know: Op Humo’s Rock Rally werd ZLDR omschreven als: De meest entertainende hiphop tot nog toe”.

Voor fans van: STIKSTOF, Sopico, Roméo Elvis, Le77 

OBSEDE