Ga naar de inhoud

ZLDR

24 juni 2023
16u15 - 17u00


Klaar voor wat hiphopgeweld uit eigen streek? Uit Menen dan nog? Zorg dan dat je zaterdag 24 juni 2023 tijdig op de wei van Grensrock bent want om 16u15 zal ZLDR er het beste van zichzelf geven. Dit Menense collectief van 2 broers (Julien & Thomas Jacquemain) en een DJ (Lennert Declercq) brengt hiphop/rap zwevend op Franco-Belgische beats en teksten. Rauw, bruut en vooral eerlijk! Ze zijn hun ongefilterde zelf en brengen een ongeziene energie op het podium. Het West-Vlaamse rapduo ontstond tijdens de coronaperiode op hun zolder en kreeg dus nog niet lang de kans te touren door ons landje. Toch kunnen de twee broers op deze korte tijd al heel wat zaken van hun lijstje schrappen. Zo brachten ze al twee ep’s uit, werden ze geselecteerd voor Humo’s Rock Rally en mochten ze reeds het voorprogramma van Brihang verzorgen. Niet toevallig werden ze getipt als meest beloftevolle talent door Muziekcentrum Wilde Westen.
De gebroeders Jacquemain zorgen met hun Nederlands- Franstalige teksten voor een frisse wind in de Belgische hiphopscene. Ze willen mensen raken, inspireren en samenbrengen met hun beats en performances. Hun introspectieve teksten en energieke live shows worden sterk gesmaakt bij het Belgische publiek. Naast hiphop en rap mixen ze soms ook elementen van punk en elektro in hun arrangementen, wat het geheel nog aantrekkelijker maakt.

Nice to know:

Begin 2021 zijn de twee broers Jacquemain begonnen met het maken van nummers samen met Lennert, die ze leerden kennen in het uitgaansleven. Lennert had een heel arsenaal aan beats maar die wist hij niet direct te gebruiken. Gelukkig konden de gebroeders Jaccquemain er iets mee doen. Na een paar studiosessies en wat brainstormen katapulteerden ze hun eerste ep ‘ZLDR’ de wereld in. Een dik jaar later volgde met “KWETS UUR” reeds hun tweede EP.

Voor fans van:

Stikstof, Sopico, Roméo Elvis, Le77, The Subs

KWETS UUR